 Gratis bezorgen vanaf € 25 in de Gemeente Nieuwkoop.  40 jaar dé bloemenspecialist.  Altijd verse bloemen, direct van de veiling!

Gekorrelde kalk 25 kg
Omschrijving

Waarom je gazon bekalken?
Onze tuinbodems zijn van nature vaak aan de zure kant, onder andere door zure regen. In een te zure bodem kunnen de wortels van gazon en andere planten niet genoeg voedingsstoffen opnemen en gaan ze er verzwakt uitzien. Kalk ontzuurt de bodem. Het is dus slim om regelmatig kalk te strooien.

Kalk remt de natuurlijke verzuring van je gazon. In te zure grond wordt gras dof en schraal, en komt er ook sneller mos en onkruid in. Laat het zover niet komen!

Je gazon heeft behoefte aan kalk
Gazon is één van de planten die zich helemaal thuis voelt in een kalkrijke bodem. Als de grond te weinig kalk bevat (te zuur is), kan het er verzwakt gaan uitzien. Er zullen dan kale plekken ontstaan, waar mos en onkruid hun kans zien om te groeien. Regelmatig bekalken is dus de boodschap!

Kalk brengt de zuurtegraad van je gazonbodem perfect op peil, zodat je gras een heel jaar lang alle nodige voedingsstoffen krijgt.

Een gazon bekalk je het beste jaarlijks. De winter of het vroege voorjaar zijn goede momenten zodat de kalk zijn werk heeft gedaan tegen de tijd dat het gras gaat groeien

Om de zuurgraad van uw ondergrond te verlagen raden wij u aan om uw gazon minstens één keer per jaar te bestrooien met kalk om verdere groei van mossen te voorkomen. Let er hierbij goed op dat u kalk en mest niet tegelijkertijd op uw gazon strooit. Gelijkmatig gebruik vermindert namelijk het effect van mest op uw gazon. Zorg er daarom voor dat er minstens 6 tot 8 weken zitten tussen het strooien van kalk en bemesting van uw gazon.

De exacte hoeveelheid kalk die u nodig heeft voor uw gazon is goed in te schatten. U kunt hierbij uitgaan van 1 tot 1,5 kilo kalk per 10m².

Gekorrelde kalk 25 kg

Gekorrelde kalk 25 kg

10KG 25kg 5KG
€ 14,99
Kenmerken
Alleen in de Gemeente Nieuwkoop